23. maaliskuuta 2011

Hiekkakakku

Ei nyt ihan perinteinen kuraversio :D, mutta työkaverini toi yksi päivä tätä töihin maisteltavaksi ja tykästyin niin että päätin itekin taas kokeilla jauhopeukaloa. Ohjekin äärimmäisen helppo, tämän nappasin haulla kotikokki sivustolta ->Hiekkakakku. (Tämän leipurin ykkösapuri netissä).
Kakkuhiiret kävi kääntymässä...
Hiekkakakku

200g voita/margariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria (käytin vanilliinisokeria)
(2rkl konjakkia tai sitruunamehua)
1,5dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja

Vahdota voi ja sokeri vatkaimella, lisää kananmunan yksitellen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n.50 min. (Konjakkia ei kaapista löytynyt, joten en käyttänyt). Sitruunaa jäi kyllä kaipaamaan, loppumaku ei ollu ihan justiinsa, kun ei tuota mehua ollut kaapissa.

NaMiNaMi!! :P

Oma kakkuvuoka on niin iso (1,2l iloleipuri), että siihen olisi saanut menemään kaksi kertaa tuon taikinan.