23. maaliskuuta 2011

Helmeilyä

Innostuin kokeilemaan helmien tekoa pitkästä aikaa, eikä tuo nyt ihan kylmiltään maailman helpointa ole. Mutta nopeasti tulee kuitenkin valmista, vaikka otteet hiukan hakusessa olikin. Idea lähti Suuri Käsityö2/2011- lehdessä näkemästäni korumallista, jossa oli käytetty puuhelmiä. Niitä olisin itsekin halunnut käyttää, mutta kyllästyin sopivien helmien etsimiseen. Kaikki löytämäni olivat jollain tapaa väräänlaisia...


Korussa on vahapintaista turkoosia puuvillanyöriä, kirkkaita 10mm lasihelmiä, savunharmaita 6mm lasihelmiä sekä yksi isompi litteä akryylihelmi solmittuna koruun. Lukkona kukka t-lukko.

Harmittavasti nauhan päät tuppasi rispaantumaan ja jouduin työn edetessä leikkelemään hiukan päistä pois. Joten siitä seurasikin sitten se ettei meinannu riittää toiselle puolelle nyöriä tarpeeksi. Koru on nyt sitten toispuoleinen, mutta ei sitä käytössä huomaa, sen verran pieni on ero. Jatkoa varten tarvitsee myös hommata puristushelmiä peittämään päiden solmuja, sekä välirenkaita jotta saa lukon nätimmin paikalleen.

Ei kommentteja: