17. huhtikuuta 2012

Helmi pinspiraatio

Helmiäishelmiä, fasetoidut lasihelmet, kristallirondellit, metallihelmiä.
"Silloin ku se iskee, ni äiti on ihan sekasin...se se pinspiraatio!" Vai miten se nyt meni :D. Siis Pinspiraatio tuli, eikä jättänyt rauhaan ennen kuin sain tämän väsättyä. Helmet yritti huijata mua ja väittivät eilen illalla ensin haluavansa kaulakoruksi. No siitä ei millään tullut mitään, joten yön yli nukuttua ja tuommoista korukirjaa -> The Encyclopedia of wire techniques, selailtuani se iski. Sieltä bongasin tuommoisen tekniikan, jossa noista helmistä tehdään rypäs, joka tulee vaijeriin.

Näyttää vaikealta, kuulostaa vaikealta, mutta on oikeasti helppoa :D!! Helmet pujotetaan metallilankaan, joko valmiiseen korupiikkiin tai itse tehtyyn sellaiseen ja sen jälkeen helmen toiselle puolelle jäänyt pää kiepautetaan suoraan tuplalenkiksi helmen viereen. Voila! Siinä on ryppään ensimmäinen helmi. Rannekorussani pujotin noita 4mm helmiäislasihelmiä valmiiksi kieputettuina aina 10 kpl yhteen ryppääseen.

Tekniikan Älä Tee Näin osuus: näpertele näitä sitten vasta kun Kopla on nukkumassa...Sen seittemän kertaa kaivelin jotain mun lootista kaiveltuja pikkiriikkisiä helmiä tai osia jostain lattialta. Mut ei aina niin pahaa ettei jotain hyvääkin, tehtiin sitten koplan kahdelle vanhimmalle vekaralle omat korut. Tai korjaan, vanhin teki itse, autoin vain päättelyssä. Pienempi sai itse valita helmet koruunsa. Muruset <3 <3.

Tässä vielä hiukan aiemmin tehty (hiukan tarkottaa siis varmaan viime syksyä... :D ) kaulakoru, johon kokeilin kiemuroiden kieputtelua.

Valkoinen imitaatio jade, savulasi, iso säröakaatti läpyskä, korumetallia.


1 kommentti:

LODE kirjoitti...

Sulle on haaste mun blogissa =)