15. kesäkuuta 2011

Käsityöhullun reissu Tallinnaan

Jos nyt vihdoin sais kirjotettua siitä Tallinnan reissustakin jotain. Lähettiin Viking xpressillä aamupäivällä, joka oli perillä kahen aikaan. Laivalla kahviteltiin ja lapset leikki leikkipaikalla. Eipä siellä muuta tekemistä oikeen olekaan. Tax free oli tapansa mukaan heti tukossa ja eipä se anti siellä mitä huikeeta ollu. Hieman namia ostettiin.

Kuvia tuli otettua harmillisen vähän, kun sai paimentaa noita lapsukaisia, tai siis tuota pienempää koko ajan ettei katoa silmistä. Laivamatka meni nopsaan ja uloskin sieltä päästiin aika inhimillisesti. Hytti oli meillä sopivasti poistumiskannella, joten ei onneksi tarvinnut kikkailla siellä ryysärissä hissien kanssa. Satamaan jäätiin bussipysäkille odottamaan bussia nro 2, jolla päästiin sinne määränpäähän eli Karnaluksin tukkuun =). Jäätiin Keskturg pysäkillä pois, josta vaihdoimme vasemmalle puolen tietä ja käveltiin hetken aikaa kunnes Valgemaja niminen talo tuli vastaan, sen takana C-rapusta löytyi Karnaluks. Helposti löytyi ja bussissakin näki näytöltä aina seuraavan pysäkin, joten ei ois oikeestaan voinu olla helpompaa.
Karnaluks olikin sitä mitä olinkin kuullut, siis käsityöharrastajan TAIVAS. Lattiasta lähes kattoon asti 1200m2 lankoja, kankaita, nappeja, neuloja, helmiä, korutarvikkeita yms.yms. Siis kaikkea mitä vaan voi tarvita, niin sieltä löytyy. Aikaa kului 1,5h tuolla ihan hetkessä, jonka jälkeen alko jo tulla itelle runsauden ähky. Ei oikeen enää jaksanu keskittyä mitä sitä hakikaan/halusikaan. Suurin osa listallani olleista "tarpeellisista tavaroista" löytyi, ennen kuin väsähdettiin.

Tässä löytöjä:

Kiinnityshakasia hopea/antiikkihopean värisinä, kukkanappeja, kirkkaita&vaal.punaisia nappeja Typyn neuleisiin :). Mustat helmet olivat Pojun hankinta, tekee niistä kuulemma korun.

Lankoja; turkoosia bambulankaa, beigeä merinovillaa, tuollaista karkkiväristä valkoista ja turkoosia puuvilla/glitterilankaa ja sitten ohuempaa v.vihreää sekä beigeä puuvilla/glitterilankaa.


Vaaleanvihreästä langasta aloitin jo tekemään boleroa itselleni, josko sen sais kohta valmiiksikin :). Typylle aattelin tehdä kans jotain noista, lopuista ei sitten tietoa, ootellaan kunhan ne "juttelee" mulle :D. Langat oli edullisia ja edullisemmin sai jos osti 10 tai enemmän. Suurin osa langoista mitä ostin makso alle euron kerä. Ja paljon oli valikoimassa lankoja mitkä maksaa Suomessa nelinkertasesti verrattuna Karnaluksin hintoihin. Joten suosittelen lämpimästi käymään tuolla, on edullista :)!


Shoppailun jälkeen käveltiin keskustaan ja mentiin Viru-hotellin kupeeseen Heseen syömään. Pikkasen yritti kiire painaa päälle, joten syötiin tosissaan pikaruokaa. Äkkiä kurvattiin toiselle puolen taloa Prisma-bussin pysäkille oottelemaan ilmasta kyytiä satamaan. Meinas pien tuskanhiki puskea otsalohkosta, kun ei meinannu bussia näkyä. Oltiin jo lähdössä kävelemään satamaan, koska oli enää n. 25min laivan lähtöön aikaa. Satuin kuitenkin vielä kurkkaamaan, josko se bussi tuliskin ja niin se tulikin, onneksi! Sillä kun päästiin satamaan, meiän porukka oli toiseks viimenen ja laivan kiinnityksiä irrotettiin jo :O. Siis tiukemmalle ei ois voinu mennä.
 
Takastulomatka sitten yritettiin huilailla hytissä, yks jos toinenkin meistä oli ihan väsyjä. Puol tuntia ennen satamaan saapumista käytiin vielä viimeset tuliaiset hakemassa Tax Freestä. Laivasta purkautuminen ei sitten enää Helsingin päässä tavan mukaan sujunutkaan luistavasti. Ja jälleen kerran oli joku eläkeläinen opetellut vetää sitä viinaa sitten ihan ku ensikertalainen. Kantoivat kainaloista hissille ja vielä kehtasivat yrittää ohitella sedän kunnon varjolla lastenrattailla olevan perheen ja yhden pyörätuolilla kulkevan rouvan. Siis uskomatonta!

Seuraavalla kerralla ois luksusta jos pääsis ilman lapsia reissuun kaivelemaan loput mitä jäi kattomatta Karnaluksista. Ainakin koru ja kangaspuolen :D!

Ei kommentteja: