14. huhtikuuta 2010

Teinikoira = hermot riekaleina

Siinä se, kiteytettynä yhteen lauseeseen. Miksi juuri meidän rekku on se kovaäänisin komentelija jonka maa päällään kantaa? On sitä koulutettukin ja osaa se kun tahtoo, mut autas kuule se kerta kun ei huvitakaan...Ni sitten ei vaan totella...

Eilen käytin Mossen ell:ssä silmätulehduksen vuoksi, kaverin silmät vuotaa ja kutisee niin että on rapsutellu sekä hangannu silmänsä punasiksi. 7-10 pv tipotellaa silätippoja ja jos ei 7 pv:n aikana auta, käski ell meidät tulemaan uudestaan. Ja sittenhän lähdetään tutkimaan hutkimaan allergioita, pahinta pelkään...

Matkalla sinne, alko Mosse kesken matkan räkyttämään hulluna, en tiiä säikähtikö pyöräilijää (ei ennen tapahtunut) vai haukkuko lintu ja komensi mua päästämään sen luokse. Noh mähän en tehnyt mitään siinä vaiheessa kun mua kommennetaan. Kielsin tiukasti kyllä "Ei!". Liikkeelle lähdettiin vasta kun haukku loppu, tovi siinä kyllä meni. Loppumatka meni hienosti, mitä nyt taas kerran harjoteltiin vetämättä oloa. Siihen ei kuitenkaan pystynyt kunnolla paneutumaan kiireen takia. Perillä ell:ssä oli ihan ok, haukahti pari kertaa mennessä ja oli into piukeena taas kun mentiin ell:iin = Mosselle namia. Silmät oli ilmeisen kipeet, koska ei ois millään antanu koskee ja tutkia valolla. Ell oli hiukan ei mun makuun, mutta homma hoitu ihan ok ja edes jotenkin koirakin huomioiden. Huoneesta pois tullessa Mosse bongas seuraavan potilaan ja taas vedettiin haukkusessio. Tällä kertaa komensi haukullaan päästämään toisen koiran luo...Toisen koiran omistaja Mummeli voivotteli toisen pelkäävän, juu ei se pelänny, se vaan komenteli...Ell henkilökunta totesi Mossen olevan hermostunut, no sitäkin juu, mut itse tulkitsisin sen komenteluksi ja kun haukkuessaan katsoo välillä mua, että jotenkin odottaa mun tekevän jotain?? 

Takasin kotiin tullessa oli sitten taas niin hieno poika ja käveli todella upeasti rattaiden vieressä. Niin kauan kunnes nähtiin koira, jolle piti haukkua pari kertaa, kielsin mentiin ohi ja se oli siinä. Mutta ei siinä vielä kaikki, Mosse bongas kaks naakkaa jotka piti haukkua ja sitten haukkua mulle komennellen, kun en päästäny lintujen perään ja enkä törkeenä suostunut liikkumaankaan haukkumisen takia. Siinä taas tovi meni kieltäessä ja toisen haukkuessa ennen kuin tajus ettei tässä haukkumalla mitään tule, ihan niinkuin ei ennenkään ole tullut. Samalla joku mummeli rullaili vierestä ja voivotteli että mikäs toisella on...Juu ei mikään, se vaan komentaa mua, totesin.

Että sellasta, eilen oli ajoittain sellainen fiilis, että tyrkkään koiran ekalle vastaantulijalle joka huolii ja pyydän tuomaan sen takaisin 4v iässä, KiitosH! Toukokuussa ois tarkotus alkaa opettelee agilitya ja miten perkules opetellaan, jos sielläkin toi vetää ihan överiksi??


Näyttelyssä käytiin Kaapelitehtaalla 28.3.2010, epävirallinen pentunäyttely. Mossen luokassa kilpaili 3 urosta 7-9kk. Mosse sijoittui 3 ja sai Kunniapalkinnon :). Näyttelyyn mennessä oltiin taas niin kierroksilla, että Mosse haukku kun mentiin sisälle. Olin komentanut jo useaan kertaan sitä ja ajattelin, että kunhan kehän reunalle päästään, niin pystyn paremmin keskittyy koiraan ja saadaan koko revohka (perhe siis mukana) asemiin. Eipä päästy kuin ekan kehän laitamille, kun joku nainen tiuskaisi: " Komenna sitä koiraas!". Ymmärrän, että koiran haukku/räkytys ei ole mukavaa kuunneltavaa, en itsekään siitä pidä ja se ahdistaa kun en aina sille pysty tekemään mitään. Olin jo komentanut Mossea ja yritin suoriutua sinne oman kehän laidalle. Noh Ukko lapsineen läks kehän laidalle ja mä jäin komentaa Mossea. Sainkin sen jotenkuten olemaan kunnolla ja jatkettiin matkaa periaatteella, että haukulla ei tapahdu mitään. Saatiin varmaan miljoona vihaista ja halveksivaa katsetta muilta koiran omistajilta, mutta ei voi mitään, vaikka kirpaseekin. Meiän Mosse kun ei vielä ainakaan toimi kaukosäätimestä. Saatiin hieno arvostelu ja Mossekin oli kehän laitamille päästyään hienosti ja tutkaili muita omalta paikaltaan omalla peitollaan. Kehässä meni hienommin kuin aiemmin, osasi hyvin seistä, kävellä ja oli pöydälläkin hienosti. Tuomarin yritti pusutella ohimennen :D: Tässä tuomari Kirsi Laamasen arvostelu:

"Keskikokoa isompi hyvin ryhdikäs & temperamentikas urospentu, jonka lanneosa voisi olla lyhyempi. Hyvä raajaluusto. Hyvin kulmautunut edestä & takaa. hyvä ylälinja. Hyvät pään linjat, aika isot korvat, jotka hyväasentoiset ja oikeassa paikassa. Sujuvat reippaat liikkeet. Avoin käytös."Kyllä tuosta kannattikin maksaa (?) :D. Eniten itseä ilahdutti Mossen käytös kehässä ja tuomarin kanssa. Kehä harjottelut ei oo siis menneet hukkaan ja oli tosi ystis tuomarille :). Mihis mentäs sitten harjottelee ihan tuota näyttelyssä oloa? Ajatuksena oli mennä Haminan kv näyttelyyn toukokuussa, mut mähän häpeen itteni maan rakoon, jos tuo taas vetää överit kun mennään paikalle...Niin ja ens vkonlopun mätsärikin jää sairastumisen takia väliin :/...

Nyt sitten taas kerran ohjelmassa kurinpalautusta ja kurinpalautusta, kurinpalautusta, kurinpalautusta ja vielä kerran kurinpalautusta. Ihan selkeesti nyt mitellään Mossen kanssa siitä, kumpi on jääräpäisempi. Ja mä aion kyl voittaa tän!

Ei kommentteja: