8. toukokuuta 2011

Lähes kesäpiha

Ollaan ahkeroitu pihalla kovasti tai ainakin siltä tuntuu. Multaa on saatu menee aika paljon, vaikka vastahan me viime kesänä tuota plänttiä tongittiin :O! Uutena pihaan pääsi tuommoiset köynnösristikot, joihin laitettiin kukkalootat kiinni. Niissä on ne Pojun kanssa aiemmin istutetut ruusupavut, jotka rehotti sisällä niin että jouduttiin kiikuttaa ulos ne. Ruusupavut ei tainnu tykkää tästä...aika näyttää selviääkö reppanat kovasta käsittelystä. Ajatuksena ois saada niihin sellaset köynnösseinämät, jotka tois hiukan myös näkösuojaa uteliailta naapureilta...Tähtisilmät istutin harmaisiin ruukkuihin, joissa oli viime vuonna murattia. Tähtisilmienkin mielestä ulosmuutto on hanurista. Ei kukan kukkaa enää, mihin katosi mun ihanat v.liilat ja liilat kukkaset :'(?? Eikä ees oo ollu yöpakkasia...Kai se malttamattomuus karaista näitä kavereita kunnolla ennen ulosmuuttoa kostautuu nyt sitten sillä ettei mulla oo kesällä kukan kukkaa....Jos ei onnaa, ni mä en ala!

Orvokeita hommasin honkkarista edulliseen hintaan 10kpl/~3€ ja tietty hullu ostin sitten kaksi pakkausta....Nyt niitä on sitten penkissä ja korissa, tuli ainakin edulliseksi jos ei muuta. Eikä niin riipase kun pikkuriiviöt (lue lapsi ja koira) juoksevat kukkapenkistä/-penkissä.

Mansikat saivat perheenlisäyksen, yhden penkin sijaan nitä löytyy nyt sitten kolmen penkin verran.


Mansikka-amppelitkin talvehti hyvin maahan laitettuna ja ensimmäisessä on jo kukkakin!! Mansikat on Miehen hoidokkeja, ahkerasti niitä on kastellu ym. (Mä kumminkin unohtaisin...)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vielä odotellaan sitten lähteekö leinikit sekä gladiolukset kasvamaan tuolla mansikoiden takana näkyvässä kukkapenkissä.Istutin sinne joku 15kpl molempia puolikaareksi köynnösruusun eteen.

Tuli tongittua viime kesän kuvia pihasta ja voi ku on ollu meillä värikästä sekä vehreetä. Toivottavasti niin on myös tänäkin kesänä :)!!!

3 kommenttia:

TIINA kirjoitti...

vaude! oispa mullakin aikaa laitella tuota etupihaa kuosiin. vaan näillä näkymin menee syksyyn ennen kun saadaan mitään aikaseksi...

LODE kirjoitti...

Blaah ja minen ossoo. =(

Jeanie kirjoitti...

Kiitoksia taas Tiina :)! Hiljaa hyvä tulee ja siinä samalla kerkiää suunnittelemaankin.

Ja Lode, en mäkään osaa. Mä vaan teen ja kokeilen, sit käy niin et joko ne selvii tai ei. Yleensä ei, nimim. turhia unelmia yrttiparvekkeesta...